open inloop_

Heb je een idee en wil je dit realiseren, wil je inspiratie of skills opdoen? Op de maandagen en woensdagen is het Fablab in de middag en avond van 16.00 tot 20.30 uur geopend voor bezoekers van de open inloop!

Tijdens de open inloop staat het Fablab team van personeel en enthousiaste vrijwilligers klaar voor advies en eventueel hulp bij het realiseren van mooie projecten.

 

Ons moto luidt: Hier kun je bijna alles maken wat je kan verzinnen. Daarbij verwachten wij van bezoekers dat zij zelf de handen uit de mouwen steken en met de machines aan de slag gaan, want daar leer je het meest van! Samen leren wij steeds meer over de verschillende technieken en machines in het lab en dat delen wij weer met de nieuwe bezoekers.

Werk dat gemaakt wordt tijdens de open inloop is open source.
Iedereen rekent de materiaalkosten die gebruikt zijn af in het lab bij de
pinautomaat. Voor een eerste kennismaking is iedereen welkom en raden we je aan naar een van onze rondleidingen te gaan (zie de workshop agenda pagina), daarna is het verstandig om de basisworkshops te volgen.


Studenten van de HAN let op: De open inloop is het moment van de week om te werken aan vrije projecten, privé werk en stageprojecten. Deze tijd is niet beschikbaar voor het werken aan studieopdrachten vanuit het curriculum. Studenten rekenen tijdens de open inloop ook voor het materiaal af.

Reserveren
Tijdens de open inloop kunnen geen machines gereserveerd worden en geldt wie het eerst komt wie het eerst maalt. Met uitzondering van de lasersnijder. Via de onderstaande knop kan online gereserveerd worden. Dit systeem gebruiken we om te voorkomen dat de lasersnijder maar door een iemand op de avond gebruikt kan worden. Als er meer tijd nodig is dient daar een afspraak voor te worden gemaakt buiten de open inloop, waarbij een machinetarief wordt verrekend.

 

De tijdblokken zijn als volgt:

Blok 1 16:00 – 16:45 uur

Blok 2 16:45 – 17:30 uur

Blok 3 17:30 – 18:15 uur
Blok 4 18:15 – 19:00 uur
Blok 5 19:00 – 19:45 uur

Buiten de open inloop
Dinsdag tot en met vrijdag is het Fablab zeer beperkt toegankelijk voor mensen buiten HAN. Alleen in goed overleg kan er op rustige momenten iets mogelijk zijn waar extra kosten aan verbonden zijn. Kom dus vooral naar de open inloop.

OPENINGSTIJDEN FABLAB

Maandag

16:00 – 20:30 (open inloop)

Woensdag 

16:00 – 20:30 (open inloop)

Dinsdag – Donderdag – Vrijdag

Op afspraak

Zaterdag – Zondag

Gesloten

FABLAB GESLOTEN
  • Lesvrije periode (zomer) 3-7 t/m 22-8-2023