BASIS workshops_

Het FabLab Arnhem biedt workshops aan voor externen (buiten de HAN), internen (HAN) en voortgezet onderwijs groepen. De workshops maken je wegwijs in het FabLab en hebben als uitgangspunt leren-door-te-doen.

De basisworkshop

INTERN – HAN STUDENTEN EN MEDEWERKERS

Voor alle medewerkers en studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen is de Basisworkshop ontwikkeld. LET OP: HAN studenten en medewerkers moeten de cursus gevolgd hebben om toegang te krijgen tot het lab. De workshop behandelt de lasersnijder, de 3d printers en maakt inzichtelijk wat er nog meer mogelijk is in het FabLab Arnhem. Na het afronden van de workshop kun je zelfstandig of met hulp van ons (vrijwilligers)personeel op gezette tijden aan je projecten werken in het FabLab. Bekijk hiervoor de openingstijden.

 

Voor medewerkers en studenten van de HAN is deze workshop kosteloos te volgen. De workshop duurt 1 dagdeel (3,5 uur). Wil je jezelf aanmelden email dan naar fablab.arnhem@han.nl en vermeld je studie en academie.

De basisworkshop

extern – buiten de han

Voor nieuwsgierige bezoekers (hobbyisten, studenten, middelbare scholieren, mensen uit de artistieke wereld en uit het bedrijfsleven) is er iedere eerste maandag van de maand een gratis rondleiding in het Fablab. Daaropvolgend vindt er een basisworkshop 3d printen of lasersnijden plaats. Wanneer je van plan bent vaker in het Fablab te willen komen werken wordt het aangeraden deze basis workshop(s) te volgen. Na het afronden van de workshop(s) kun je zelfstandig of met hulp van ons (vrijwilligers)personeel tijdens de open inloop aan je projecten werken in het FabLab. Bekijk hiervoor de openingstijden. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken.


De kosten voor een workshop bedraagt € 10,-.

De basis workshops duren 1,5 uur en de rondleiding een half uur. Wil je jezelf aanmelden, bekijk dan de workshop agenda pagina en schrijf je in. Wil je met een groep groter dan 5 personen komen, mail ons even, dan plannen we een aparte workshop in. 

WORKSHOPS OP MAAT

VOORTGEZET ONDERWIJS GROEPEN

Middelbare schoolklassen zijn van harte welkom in het FabLab om te experimenteren met digitale maaktechnieken tijdens een workshop! Leerlingen maken eerst kennis met technieken als 3D-printen en lasersnijden en gaan daarna aan de slag met een creatieve opdracht. De invulling van de opdracht kan op maat ontwikkeld worden of in overleg gekozen worden. 

 

De tijden en kosten zijn op afspraak. Wil je graag een workshop inplannen neem dan contact op met fablab.arnhem@han.nl

bezoekers aan het werk in ons fablab