over ons_

FabLab Arnhem behoort tot een wereldwijde community. De naam is een samentrekking van Fabrication Laboratory. Een belangrijk kenmerk van een FabLab is dat zij de kennis delen met de gebruikers en andere FabLabs. Het zijn kweekvijvers voor digitale innovaties.

FabLab Arnhem werd op 8 juli 2010 door Glorianna Davenport van het MIT geopend. Bijzonder is de samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). FabLab Arnhem is gehuisvest in het HAN gebouw R26 en wordt actief ondersteund door de HAN Academie Engineering en Automotive. Deze HAN studenten maken met grote gretigheid gebruik van de faciliteiten die het FabLab hen tijdens en na hun studie biedt.

Ieder FabLab heeft haar eigen specialiteiten. Bij FabLab Arnhem richten we ons op het raakvlak tussen het onderwijs en het bedrijfsleven en kijken we naar de ontwikkelingen op het gebied van computer gestuurde prototyping in allerlei sectoren. Met een breed scala aan machines en de meest uiteenlopende materialen is bijna elk idee te realiseren in 2D én in 3D. Zo zorgen we voor een unieke omgeving, waar inspirerende en innovatieve ontmoetingen plaatsvinden deze leiden tot nieuwe ideeën en producten. Bij FabLab Arnhem zetten we concepten om in echte producten.

Team

Bij het FabLab Arnhem werkt een enthousiast team van personeel en ervaren vrijwilligers die hun kennis en kunde graag in dienst stellen van de bezoekers. Bezoekers worden bij het FabLab gestimuleerd om alles zelf te doen – van idee tot realisatie, het team begeleid hierin.