Prototype voor Tactile View

Delen

 

Mijn naam is Bastien Bruyère en ik ben een eerstejaars student Industrieel Product Ontwerpen aan de HAN. Momenteel werk ik aan een project voor het bedrijf Tactile View. We zijn bezig met het bouwen van een nieuw prototype dat uit 20 PVC buizen bestaat. Deze buizen worden met speciaal op maat gemaakte koppelstukken in elkaar geschoven.

 

 

Deze koppelstukken besloten we met de 3D printer te maken. Hiervoor heb ik het programma Solid Works gebruikt om de onderdelen te tekenen. De uitdaging was om de verschillende onderdelen zo te ontwerpen dat ze exact in elkaar passen. Dit is een kwestie van ‘trial-and-error’.  Het materiaal (in dit geval PLA) word in de kop van de 3D printer verhit tot 220° nadat dit geprint is zal het snel weer uitharden en daarmee ook iets krimpen. Dit maakt het lastig om bijvoorbeeld een object te printen met een gat erin waarvan de binnenmaat een precieze passing moet hebben. Na een aantal proefstukjes is dit perfect gelukt!

Het fablab is voor dit soort projecten een uitgelezen kans om veel te leren en om met mooie machines te kunnen werken. Ook leer je hier veel mensen kennen met dezelfde interesses en kun je een leuk netwerk opbouwen.

Moeilijkheidsgraad: