Hoofd scannen en printen

Delen

‘Print or Die’ is een nog lopend afstudeerproject van Larisa Cichy. Momenteel zit ik in mijn afstudeerfase van de opleiding docent beeldende kunst en vormgeving aan de Hogeschool voor de kunsten ArtEZ, te Arnhem. Tijdens mijn beeldend afstuderen ben ik een onderzoek gestart naar de gevolgen van 3D technologie voor het individu. In mijn beeldend proces probeer ik een antwoord te vinden op de vraag of het 3D printen van wapens ethisch verantwoordt is.  Door wapens te downloaden en te printen om ze vervolgens te gebruiken in mijn beeldend werk, wil ik de beschouwer laten nadenken over de keerzijde van het 3D printen. Bewustwording creëren en een platform voor discussie opbouwen zijn kerndoelen van het project. Tijdens mijn afstuderen heb ik enkele objecten geprint bij Fablab Arnhem als experiment. De print van mijn gezicht en de uit twee delen bestaande Glock zijn daar voorbeelden van.

Begin juli zal het uiteindelijke werk te zien zijn tijdens de eindexamen expositie van ArtEZ, Hogeschool voor de kunsten te Arnhem.

L.C.

Materialen: 
Moeilijkheidsgraad: 
Constructie tijd: 
Meerdere keren open inloop
Kosten inschatting in euro's: 
300.00
Instructies: 

Het scannen koste veel tijd, de 3d print van het hoofd ging pas de 2e keer goed (de eerste keer liep de machine halverwege vast).

Media: