Nieuw: 3D Printmagazine

Delen
door: 
ingediend op : 
maandag, 28 juli, 2014

De Nederlandse maakindustrie krijgt een eigen 3D Printmagazine. Uitgeverij 54U Media en Made-in-Europe gaan twee keer per jaar de maakindustrie informeren over nieuwe ontwikkelingen in 3D-printen, praktische how to informatie aanreiken en best practices tonen. In het najaar van 2014 verschijnt de eerste uitgave. 3D Printmagazine voor de maakindustrie verschijnt naast de online digimagazines van Made-in-Europe en het gedrukte Jaarboek Verspanen.

Oorspronkelijk zou er in het najaar een Jaarboek 3D printen worden uitgebracht, dat wordt nu vervangen door een halfjaarlijks magazine. Franc Coenen, hoofdredacteur van Made-in-Europe: “De ontwikkelingen rond 3D-printen gaan snel. Niet zozeer dat de technologie elk kwartaal verandert; wel zie je steeds meer partijen in de maakindustrie zich bewust worden dat 3D-printen voor grote veranderingen kan gaan zorgen. Kijk maar naar de belangstelling voor de seminars op zowel RapidPro als de Techni-Show. Daarom kiezen we voor een magazine en voor een halfjaarlijkse frequentie. Daardoor kunnen we nog meer awareness creëren en bedrijven sneller informeren over best practices uit de eigen Nederlandse en Europese maakindustrie.”

Voor starter en professional
Het 3D Printmagazine voor de maakindustrie wil behalve informeren ook bijdragen aan de leercurve die bedrijven door moeten in de transitie. Dat zal gebeuren aan de hand van praktische informatie en vergelijkingsoverzichten die de verschillen en overeenkomsten van de verschillende technieken inzichtelijk maken. Het blad spreekt echter ook de professional aan, die al meer ervaring heeft en gaat de economische kant van 3D-printen belichten. Het magazine wordt verspreid onder maakbedrijven uit zowel de metaal- als kunststofverwerkende industrie en engineeringbureaus en productontwikkelaars.

Compleet portfolio
3D Printmagazine wil absoluut niet de huidige hype rond 3D-printen aanwakkeren. Met goede informatie wil het juist de maakindustrie helpen realistische kansen te ontdekken en te benutten. Eric Weustink van 54U Media (uitgever van MetaalNieuws en PB Nieuws): “Sommigen verwachten dat 3D-printen alle bestaande technieken gaat verdringen. Dat zal niet gebeuren. Het is een technologie die het verspanen en ook wel de plaatbewerking aanvult. Ook in de verspaning en plaatbewerking staan ontwikkelingen niet stil en komen er steeds meer mogelijkheden. Daarom sluit dit 3D Printmagazine voor de maakindustrie heel goed aan op onze andere titels. Hiermee bieden we de maakindustrie een platform om zich te informeren over zowel gevestigde als enabling technologies.”

3D Printmagazine verschijnt voor het eerst in oktober 2014. Volg ondertussen het nieuws rond deze nieuwe technologie op Made-in-Europe.nu of via het digimagazine. 

Bron: http://www.metaalnieuws.nl